Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

26 Şubat 2010 Cuma

KITIR POĞAÇALAR

OĞLUM BAYILDI BU POĞAÇALARA :)
MALZEMELER;
1 paket margarin
2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 su bard. sıvıyağ
1 su bard. yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un
içi için; maydanozlu peynir
YAPILIŞI;
Margarin,sıvıyağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve un iyice yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir. Bir parça koparılır yuvarlak olarak açılır içerisine peynir koyulup kapatılır. Yumurta sarısı sürülerek pişirilir.




Benekli Kekler

İÇİDE DIŞIDA ÇİKOLATA SOSLU NEFİSSS KEKLER
MALZEMELER;
3 yumurta
1 su bard. şeker
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

un
çikolatalı sos
YAPILIŞI;
Yumurtalar iyice çırıpılır, şeker ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Sırasıyla sıvı yağ, portakal suyu ilave edilir elenerek yavaş yavaş un eklenir ve çırpmaya devam edilir. Kek hamuru kıvamına gelince kabartma tozu, vanilya ve fındık içi ilave edilir ve karıştırılır. Topkek kalıplarına dökülür (Kalıbınızı tam doldurmayınız kabarma payı bırakınız)
SÜSLEME;
Çikolatalı sosunuzu bir şırıngaya çekiniz(Şırınganızı mutlaka kaynamış suda 5 dk. bekleterek dezenfekte ediniz) kekinzin üzerine benekler yapınız. Bir şırıngada kekinizin içine sıkarsanız misafirleriniz bu sürprize bayılırlar :)

23 Şubat 2010 Salı

Pırasalı Börek

PIRASALI BÖREK OLURMU DEMEDEN ÖNCE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... HİÇ PIRASA YEMEYENLERİN BİLE BAYILACAĞI BİR BÖREK ....
MALZEMELER;
3,5 su bard. un
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
yarım paket kuru maya ( küçük paketlerden)
ılık su


İÇ MALZEMESİ;

Yarım kilo pırasa
İstenilen miktarda kıyma veya kuşbaşı et
tuz, salça
Kıyma veya et iyice kavrulur, üzerine ince doğranmış pırasalar atılır, tuz ve salça ilave edilir ve iyice kavrulur.

HAZIRLANIŞI;
Un, tuz, maya bir kaba alınır yavaş yavaş ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 2 eşit bezeye bölünür. Bezeler un yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılır, üstü sıvı yağ ile yağlanır ve beklemeye alınır. İlk açılan hamur bir sofrada açılabildiği kadar el ile büyütülür. Üzerine hazırladığımız iç malzemenin yarısı serilir ve rulo şeklinde katlanır. Yuvarlak şekilde tepsiye konur. ikinci hamurda ilk rulonun etrafına sarılır ve tepside hamurun üzerine bastırarak büyütülür. Üzerine yumurta sürülerek pişirilir


Afiyet olsun...















Cevizli Çörek

Bu harika çöreğin yapımını sevgili kayınvalidemden öğrendim, Eğer siz kayınvalideme misafirliğe geldiyseniz ve çayın yanında bu leziz çörekten servis ediliyorsa çok sevilen bi konuksunuz ;)

Malzemeler;

  • 1 kg un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • yarım paket toz maya (küçük paketlerden)
  • su
  • ince çekilmiş ceviz içi

un, tuz ve su ile hamur yoğurulur. Hamur yumruk büyüklüğünde eşit parçalara ayrılır. her bir parça açılır ve üzerine sıvı yağ sürülerek ikiye katlanır ve bir kenara koyulur. Bütün parçalar açılıp yağlandıktan sonra ilk yaptığınızdan başlayarak hepsi iki kişi yardımıyla elde büyütülür. Çok ince bir yufka haline getirilir. temiz bir bez üzerine koyulur ve her tarafına ceviz serpilir. bez iki karşılıklı kenardan aynı anda kaldırılır böylece ikili rulo haline gelmiş olur. 2. resimde görüldüğü gibi yuvarlak şekilde tepsiye yerleştirilir. diğerleride bunun etrafına yerleştirilir. Üzerine yağ ve yoğurt karışımı sürülerek pişirilir. O kadar lezzetliydiki tepside çekme imkanı bulamadım çekmek için başına gittiğimde sadecebu parça kalmıştı :(







22 Şubat 2010 Pazartesi

cocostar kurabiyeleri

Özellikle hindistan cevizi sevenlerin bayılacağı harika bir kurabiye
Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bard. pudra şekeri
2 yumurta (birinin akı içi için kullanılacak)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
içi için;
2 su bard. hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı

Margarin, 1 su bard. pudra şekeri 2 yumurta (birinin beyazı hariç) , kakao vanilya, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur elde edilir. Ayrı bi kapta iç malzemesi iyice birbirine karıştırılır. Kakaou hamurdan bir parça alınır, içerisine beyaz içimizden koyulur ve kapatılır. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soyuyunca üzeri glazür ile süslenir. Glazür yoksa beyaz çikolatayı eritip kullanabilirsiniz.

Muzlu Pasta

Bu harika Pastayı Hazır kek kullanarak yaptım çünkü fazla vaktim yoktu. Çok yakın zamanda % 100 tutan pandispanya tariflerimide bulabileceksiniz.
Malzemeler:
Ara Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 adet muz
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı margarin

Üzeri için;

  • yarım paket krem şanti
  • 2/3 su bard. süt

Margarin, vanilya ve muz dışındaki malzemeler karıştırılır , pişirilir kıvam alınca margarin ilave edilir, kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.

Vanilya ile 2 muz ilave edlir ve mikserle muzlar ezilene dek çırpılır.

Kekin 1. katı yarım bardak süt ile ıslatılır kremadan 2 kaşık ayırılır ve geri kalan ıslatılan kekin üzerine dökülür. Yine yarım bardak sütle ıslatılan kekin diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Ayırdığımız 2 kaşık krema kekin üzerine sürülür. pasta krem şanti ile kaplanır.

Ben 2 çorba kaşığı hindistan cevizi ile 1 çay kaşığı kakoyu karıştırarak pastamın kenarlarını süsledim. Üzerini de muzlarla süsledim.

Afiyet olsun :)

21 Şubat 2010 Pazar

Muhallebili Kabak Tatlısı

Tatlı Başlayalım tatlı devam edelim inşallah...
Kış aylarının vazgeçilmezi balkabağını birde böyle denemenizi öneririm.

Malzemeler:

Kabak için;

2 kilo kabak
1 su bard. şeker
1 paket petibör bisküvi
ceviz

Muhallebisi için;
Yarım paket margarin
1lt süt
2/3 su bard. un
1 su bard. şeker
1 vanilya

  • Hazırlanışı:
  • Kabak ve 1 bardak şeker pişirilir.
  • sıcakken bir çatal yardımıyla ezilir ve içerisine ceviz ilave edilir
  • Dikdörtgen bir borcama 1 sıra bisküvi dizilir ve püre haline gelen kabak tepsiye dökülür
  • Muhallebisi için margarin eritilir üzerine un ve şeker ilave edilir çok kısa kavrulur yavaş yavaş karıştırılarak süt ilave edilir
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca 1 vanilya eklenir
  • ocağın altı kapatılıp mikserle 10dk. kadar çırpılır
  • Kabakların üzerine dökülür
  • Soğuduktan sonra hindistan ceviziyle servis edilebilir
  • Afiyet olsun :)

Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)

Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

Yemek Gezegeni

Lezzetlerim

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com