Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

9 Nisan 2010 Cuma

Etimek Tatlısı

Malzemeler:
1 Paket etimek
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Krem şanti
Su ve şeker kaynatılır (Kaynadıktan sonra 15 dk. kadar kısık ateşte kaynatınız)
Tepsiye dizilen etimeklerin üzerine sökülür ve soğumaya bırakılır.
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta
1 paket vanilya
Vanilya dışındaki bütün malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Koyulaşıp kaynamaya başladığında ocak kapatılıp, vanilya eklenir ve mikserle 2 dk. çırpılır. şerbetlenen etimeklerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra hazırladığımız krem şanti muhallebinin üzerine yayılır.
Dolapta iyice soğuyan tatlımız hindistan cevizi ve arzuya göre fındıkla servis edilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)

Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

Yemek Gezegeni

Lezzetlerim

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com