
1 Paket etimek
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Krem şanti
Su ve şeker kaynatılır (Kaynadıktan sonra 15 dk. kadar kısık ateşte kaynatınız)
Tepsiye dizilen etimeklerin üzerine sökülür ve soğumaya bırakılır.
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta
1 paket vanilya
Vanilya dışındaki bütün malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Koyulaşıp kaynamaya başladığında ocak kapatılıp, vanilya eklenir ve mikserle 2 dk. çırpılır. şerbetlenen etimeklerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra hazırladığımız krem şanti muhallebinin üzerine yayılır.
Dolapta iyice soğuyan tatlımız hindistan cevizi ve arzuya göre fındıkla servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder