
Herkesin bayılarak yediği nefisss salatam...
Verdiğim ölçüler 10-15 kişiliktir.
Malzemeler:
1 kg buğdaydan 1,5 bardak ayıralım kalanı akşamdan ıslayalım (ısladığım buğdayı ölçmediğim için kalanı ölçmek zorunda kaldım)
ısladığınız suyun sıcak olmasına gerek yok.
1 kutu garnitür
1 kutu mısır
1 kutu kornişon turşu
yarım demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
yarım demet dere otu
3 limon
sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı:
Akşamdan ıslanılan buğday yıkanır ve haşlanır. Haşlarken tuz eklemeyi unutmayınız. (Eğer akşamdan ıslamadıysanız haşlama süreniz biraz uzayacaktır) Haşlandıktan sonra süzülür ve soğumaya bırakılır. Acele hazırlamanız gerekiyorsa soğuk suda bekletebilirsiniz. Soğuduktan sonra üzerine ince doğranmış turşu, yeşil soğan, dereotu, maydanoz, garnitür, mısır, limon, sıvıyağ ve tuz eklenir. Afiyetle yenir ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder