Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

4 Haziran 2010 Cuma

Açma

Bu tarifi istediğiniz şekilde istediğiniz iç malzemesiyle değerlendirebilirsiniz.
Çok lezzetli bir hamur! İç malzeme kullanmadan boş olarakta harika poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
3 su bard. ılık süt
1 su bard. sıvı yağ
3 yumurta akı (sarıları üstü için)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz (tepeleme)
1 küçük paket maya (yaş veya kuru)
aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)

içi için;
sucuk-kaşar
üzeri için;
yumurta ve susam

Yapılışı:
ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı,şeker, tuz bir kaba alınır ve un ilave edilir, toz maya kullanıcaksanız bu unun üzerine toz maya dökülür ve hamur kıvam alıncaya kadar un ilave edilerek yoğurulur. Eğer yaş maya kullanacaksanız 1 bardak sütü ayırıp bu sütte mayayı eritiniz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak kadar olmalı. Hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatıp hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra hamurdan parçalar koparıp elimizde açalım iç malzememizi koyup kapatalım. tepsinin sağ tarafında görmüş olduğunuz açmaların içi boş. onları hazırlamak içinde bir parça hamur koparıp (mandalina kadar) elimizle açıp içine birazcık margarin sürüp, rulo haline getirip ip bağlar gibi hamura düğüm atalım. Tepside iki çeşit açmamız hazır bunları 15 dk. kadar dinlendirelim yumurta akı ve susamı sürüp pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)

Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

Yemek Gezegeni

Lezzetlerim

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com