Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...
22 Haziran 2010 Salı
Sultan Sarması
Malzemeler:
1 lt Süt
1,5 su bard. toz şeker
6 çorba kaşığı un
3,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
2 su bard. hindistan cevizi
1 paket krem şanti +1,5 su bard. süt
Süt, şeker, un ve kakao bir tencerede devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve margarin ilave edilir, margarin eriyene kadar karıştırılır. Dikdörtgen fırın tepsisine hindistan cevizi yayılır ve üzerine kakaolu karışımımız dökülür. soğuduktan sonra 1,5 su bardağı sütle hazırlanan kremşantiyi de tepsimize yayıyoruz ve tatlıyı soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuyan tatlımızı ince şeritler halinde kesip rulo olarak sarıyoruz. Dilerseniz tepsiyi önce boylamasına 2 ye bölüp daha fazla dilim çıkarabilirsiniz. Tercih sizin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)
Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...
Yemek Gezegeni
Lezzetlerim
İzleyiciler
Blog Arşivi
Hakkımda

- Aycan Başsu
- Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com
SLM ARKADAŞIM BEN SİBEL.BENCE BU HARİKA TATLININ ADI AYCAN SARMASI OLSUN. ÇÜNKÜ SENDE ÇOK TATLISIN:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım o senin tatlılığın ;)
YanıtlaSil