Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...
4 Haziran 2010 Cuma
Ali Nazik
Malzemeler:
1 adet büyük boy bostan patlıcanı
1 kase sarımsaklı yoğurt
250 gr kadar dana kıyma
domates-biber
tuz, pul biber, kekik
Yapılışı:
Bostan patlıcanı folyaya saralım ve 1 saat kadar fırında közleyelim. (büyük boy olduğu için közlemek uzun sürdü küçük boy kullanacaksanız yarım saatten sonra fırını açıp bıçakla yumuşaklığına bakarak olup olmadığına karar verebilirsiniz) sıcakken patlıcanı elimizi yakmadan soyalım :) Soğuduktan sonra soymak zor olabilir. Ilıdıktan sonra ince ince doğrayarak sarımsaklı yoğurtla karıştıralım, tuz ekleyelim. Kıymayı az yağda kavuralım, tuz, pul biber ve yarım çay kaşığı kadar kekik ekleyip (ben kekik sevdiğim için kullandım, kullanmayabilirsiniz) yoğurtlu patlıcanımızın üzerine serelim. Biber ve domatesle süsleyelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)
Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...
Yemek Gezegeni
Lezzetlerim
İzleyiciler
Blog Arşivi
Hakkımda
- Aycan Başsu
- Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder