Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

20 Mayıs 2010 Perşembe

Sadrazam Lokumu


Arkadaşlarınıza, sevdiklerinize farklı bişeyler sunmak istiyorsanız bunu mutlaka denemelisiniz. Tarif garanti altındadır :)
Malzemeler:
Keki için;
4 yumurta
1 su bard. şeker
1 pakaet kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Kreması için;
2,5 su bard. süt
4 kaşık un
yarım su bard. şeker
1 paket vanilya
İçi için;
10 adet Çilek
Islamak için;
2 su bard. süt
2 su bard. hindistan cevizi
Yapılışı:Kekini hazırlarken yumurta ve şekeri iyice çırpalım, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş tepside pişirelim. Süre vermiyorum çünkü her fırın farklı olabiliyor ancak kısa sürede piştiğini söyleyebilirim. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığını atıp, ılık bir hale geldikten sonra 1. resimde gördüğümüz gibi rulo halinde saralım. bunu kekimizin kuruyup sertleşmemesi için yapıyoruz. Kekin ılık olmasına lütfen dikkat edelim çok sıcakken sararsanız kekiniz hamur gibi olabilir.
Siz bu arada krema için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp pişirmeye başlayabilirsiniz. Yanlızca vanilyayı kremamız kıvam aldıktan sonra ilave edelim. Krema piştikten sonra 2 dk. kadar altını kapatıp mikserle çırpalım.
Daha sonra kekimizi açıp, kremamızın tamamını kekimize sürelim. ve 2. resimde olduğu gibi keselim.
Çileklerimizi 1 kaşık şekerle rondoda ezelim ve kesmiş olduğumuz kek parçalarına koyup saralım. 4. resimdeki gibi
2 su bardağı sütü derin bir kasaye koyalım, sardığımız her parçayı önce bu süte batıralım sonrada hindistan cevizine bulayalım. İşte bu kadar. Lokumlarımız hazır . Lokumlarınızı 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha mükemmel bir lezzet elde edersiniz.
Tarifi okurken ne kadar meşakkatli dediğinizi duyar gibiyim. ancak başladığınızda nekadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Tarifle ilgili önerim: Aynı tarifi kekini kakaolu olarak hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken 2 kaşık fazla unun yerine 2 kaşık kakao kullanmak, Çilek yerine,muz dilimleride çok yakışıyor. Ben 2 halinide denedim, 2 side süper. Tercih sizin.

4 yorum:

  1. tarifini çok beğendim.en yakın zamanda yapmayı deniycem.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bende tarifini çok begendim Allah razi olsun kardesim paylastigin için su anda denemekteyim kremam pisti kekimde pisti rulo yapip bekletiyorum su an :) bu aradada ramazan bayraminiz mubarek olsun

    YanıtlaSil
  3. Ben bu tatliyi cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyorum.....

    Tesekkürler!!!! :):):)

    YanıtlaSil
  4. şimdi yaptım bende fakat kekim fazla kabarmış olmalıkiii kalın oduğu içi rulolarım sararken kırıldı parçalandı ve ayrıca kremam krema gibi değilde katı muhallebi kıvamında düştü kii ölçülerinizin aynısı yaptım bilmiyorum nerde hata yaptım ancak çileklerim de rondodan geçridim sulandı ruloları sararken hep içinden aktı boyutlarıysa ruloların boyutlarıysa tam bir kabus siz birçok kez yaptığınızı söylüyorsunuz benim neden böyle oldu yardımcı olurmusunuz...?

    YanıtlaSil

Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)

Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

Yemek Gezegeni

Lezzetlerim

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com