Kış aylarının vazgeçilmezi balkabağını birde böyle denemenizi öneririm.
Malzemeler:
Kabak için;
2 kilo kabak
1 su bard. şeker
1 paket petibör bisküvi
ceviz
Muhallebisi için;
Yarım paket margarin
1lt süt
2/3 su bard. un
1 su bard. şeker
1 vanilya
- Hazırlanışı:
- Kabak ve 1 bardak şeker pişirilir.
- sıcakken bir çatal yardımıyla ezilir ve içerisine ceviz ilave edilir
- Dikdörtgen bir borcama 1 sıra bisküvi dizilir ve püre haline gelen kabak tepsiye dökülür
- Muhallebisi için margarin eritilir üzerine un ve şeker ilave edilir çok kısa kavrulur yavaş yavaş karıştırılarak süt ilave edilir
- Kıvam alıp kaynamaya başlayınca 1 vanilya eklenir
- ocağın altı kapatılıp mikserle 10dk. kadar çırpılır
- Kabakların üzerine dökülür
- Soğuduktan sonra hindistan ceviziyle servis edilebilir
- Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder