PIRASALI BÖREK OLURMU DEMEDEN ÖNCE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... HİÇ PIRASA YEMEYENLERİN BİLE BAYILACAĞI BİR BÖREK ....
MALZEMELER;3,5 su bard. un
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
yarım paket kuru maya ( küçük paketlerden)
ılık su
İÇ MALZEMESİ;
Yarım kilo pırasaİstenilen miktarda kıyma veya kuşbaşı et
tuz, salça
Kıyma veya et iyice kavrulur, üzerine ince doğranmış pırasalar atılır, tuz ve salça ilave edilir ve iyice kavrulur.
HAZIRLANIŞI;
Un, tuz, maya bir kaba alınır yavaş yavaş ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 2 eşit bezeye bölünür. Bezeler un yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılır, üstü sıvı yağ ile yağlanır ve beklemeye alınır. İlk açılan hamur bir sofrada açılabildiği kadar el ile büyütülür. Üzerine hazırladığımız iç malzemenin yarısı serilir ve rulo şeklinde katlanır. Yuvarlak şekilde tepsiye konur. ikinci hamurda ilk rulonun etrafına sarılır ve tepside hamurun üzerine bastırarak büyütülür. Üzerine yumurta sürülerek pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder