Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

23 Şubat 2010 Salı

Pırasalı Börek

PIRASALI BÖREK OLURMU DEMEDEN ÖNCE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... HİÇ PIRASA YEMEYENLERİN BİLE BAYILACAĞI BİR BÖREK ....
MALZEMELER;
3,5 su bard. un
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
yarım paket kuru maya ( küçük paketlerden)
ılık su


İÇ MALZEMESİ;

Yarım kilo pırasa
İstenilen miktarda kıyma veya kuşbaşı et
tuz, salça
Kıyma veya et iyice kavrulur, üzerine ince doğranmış pırasalar atılır, tuz ve salça ilave edilir ve iyice kavrulur.

HAZIRLANIŞI;
Un, tuz, maya bir kaba alınır yavaş yavaş ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 2 eşit bezeye bölünür. Bezeler un yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılır, üstü sıvı yağ ile yağlanır ve beklemeye alınır. İlk açılan hamur bir sofrada açılabildiği kadar el ile büyütülür. Üzerine hazırladığımız iç malzemenin yarısı serilir ve rulo şeklinde katlanır. Yuvarlak şekilde tepsiye konur. ikinci hamurda ilk rulonun etrafına sarılır ve tepside hamurun üzerine bastırarak büyütülür. Üzerine yumurta sürülerek pişirilir


Afiyet olsun...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)

Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

Yemek Gezegeni

Lezzetlerim

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com