PIRASALI BÖREK OLURMU DEMEDEN ÖNCE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... HİÇ PIRASA YEMEYENLERİN BİLE BAYILACAĞI BİR BÖREK ....
MALZEMELER;3,5 su bard. un
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
yarım paket kuru maya ( küçük paketlerden)
ılık su
İÇ MALZEMESİ;
Yarım kilo pırasaİstenilen miktarda kıyma veya kuşbaşı et
tuz, salça
Kıyma veya et iyice kavrulur, üzerine ince doğranmış pırasalar atılır, tuz ve salça ilave edilir ve iyice kavrulur.
HAZIRLANIŞI;
Un, tuz, maya bir kaba alınır yavaş yavaş ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 2 eşit bezeye bölünür.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder