Bu harika çöreğin yapımını sevgili kayınvalidemden öğrendim, Eğer siz kayınvalideme misafirliğe geldiyseniz ve çayın yanında bu leziz çörekten servis ediliyorsa çok sevilen bi konuksunuz ;)
Malzemeler;
- 1 kg un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- yarım paket toz maya (küçük paketlerden)
- su
- ince çekilmiş ceviz içi
un, tuz ve su ile hamur yoğurulur. Hamur yumruk büyüklüğünde eşit parçalara ayrılır. her bir parça açılır ve üzerine sıvı yağ sürülerek ikiye katlanır ve bir kenara koyulur. Bütün parçalar açılıp yağlandıktan sonra ilk yaptığınızdan başlayarak hepsi iki kişi yardımıyla elde büyütülür. Çok ince bir yufka haline getirilir. temiz bir bez üzerine koyulur ve her tarafına ceviz serpilir. bez iki karşılıklı kenardan aynı anda kaldırılır böylece ikili rulo haline gelmiş olur. 2. resimde görüldüğü gibi yuvarlak şekilde tepsiye yerleştirilir. diğerleride bunun etrafına yerleştirilir. Üzerine yağ ve yoğurt karışımı sürülerek pişirilir. O kadar lezzetliydiki tepside çekme imkanı bulamadım çekmek için başına gittiğimde sadecebu parça kalmıştı :(
Az malzeme ile ancak bu kadar leziz bir börek çıkar ortaya.Hünerli ellerine sağlık pirim..
YanıtlaSilmerhabalar aycan hanım tariflerinizi mutlaka deneyeceğim çok güzel görünüyorlar. Yeni tarflerinizi bekliyoruzz.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
YanıtlaSil