
2 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su barağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için;
5 elma
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın
ceviz
Elmalar soyulup rendelenir, şekerle pişirilir. soğuyunca tarçın ve ceviz eklenir.
Hamur için gerekli malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır içerisi açılır ve iç harcımızdan koyularak kapatılır. Resimde gördüğünüz 2 şekilden istediğiniz gibi kapatabilirsiniz. Piştikten sonra pudra şekeriyle servis edilir. Gerçekten kıtır kıtır nefis bir kurabiye oluyor. Favorilerimden :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder