
Şeker hamuru için;
1 Paket (110 gr) marshmallow
2 çorba kaşığı su
bi çimdik tuz
250 gr + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Bir tencereye su doldurularak kaynamaya bırakılır. Ayrı bir cam kaseye marshmallow koyularak kaynayan suyun üzerine oturtulur ve erimeye bırakılır. Ara sıra karıştırılır. biraz erimeye başlayınca su eklenir. Tamamen eridikten sonra tuz ilave edilir. Pudra şekerinin yarısı dökülür ve çatalla karıştırılır. Daha sonra diğer yarısı dökülerek elle yoğurulur. Elinizi marshmallowlarla direk temas ettirmeden pudra şekerli bölümden yoğurmaya çalışın daha kolay oluyor. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurunuz. Daha sonra streçle hiç hava almayacak şekilde kaplayınız ve 1 g
ün oda sıcaklığında dinlendiriniz. (Tarif bu şekildeydi ancak ben ölçüleri azalttım bu bana yettide arttı bile, bu malzemelerle oldukça fazla bir hamur elde ediliyor, Birde hamuru 1 gün dinlendirdiğimde çok fazla sertleşti küçük parçalar halinde açmak zorunda kaldım ve çok zorlandım. Bir dahaki denememde hiç dinlendirmeden kullanmayı düşünüyorum. Tecrübelerimi paylaşıcam)

Uzun vakit gerektiren ve biraz yorucu bir işmiş, ama inanın etrafınızdan duyduğunuz övgüler herşeye değer. Özelliklede çocukların ilgisi tekrar yapmanız için yeterli...
Ben gıda boyası kullanmadım renli marshmallowlar kullandım eğer renkli marsmallow bulamazsanız beyaz kullanıp gıda boyası ile renklendirebilirsiniz.
Hamurları yoğurma işlemi bittikten sonra malesef resimlemeyi unutmuşum :(

tsk ederim bunu deneyecegim :)
YanıtlaSil