Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

13 Mart 2010 Cumartesi

MARSMALLOW LU ŞEKER HAMURU

Uzun zamandır şeker hamurundan bişeyler yapmak istiyordum. Ama daha önce hiç kullanmadığım malzemelerden yapılması beni uzaklaştırıyordu. Geçenlerde yine şeker hamurundan yapılan Kurabiye ve pastalara hayran hayran bakarken Ayşe Yaman'ın marshmallow'dan şeker hamuru tarifi görünce dedim bu denemeye değer. Görümcemin şeker kızı Ebrar'ında doğum günü denemem için güzel bi fırsat oldu.
Şeker hamuru için;

1 Paket (110 gr) marshmallow

2 çorba kaşığı su

bi çimdik tuz

250 gr + 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Bir tencereye su doldurularak kaynamaya bırakılır. Ayrı bir cam kaseye marshmallow koyularak kaynayan suyun üzerine oturtulur ve erimeye bırakılır. Ara sıra karıştırılır. biraz erimeye başlayınca su eklenir. Tamamen eridikten sonra tuz ilave edilir. Pudra şekerinin yarısı dökülür ve çatalla karıştırılır. Daha sonra diğer yarısı dökülerek elle yoğurulur. Elinizi marshmallowlarla direk temas ettirmeden pudra şekerli bölümden yoğurmaya çalışın daha kolay oluyor. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurunuz. Daha sonra streçle hiç hava almayacak şekilde kaplayınız ve 1 gün oda sıcaklığında dinlendiriniz. (Tarif bu şekildeydi ancak ben ölçüleri azalttım bu bana yettide arttı bile, bu malzemelerle oldukça fazla bir hamur elde ediliyor, Birde hamuru 1 gün dinlendirdiğimde çok fazla sertleşti küçük parçalar halinde açmak zorunda kaldım ve çok zorlandım. Bir dahaki denememde hiç dinlendirmeden kullanmayı düşünüyorum. Tecrübelerimi paylaşıcam)

Uzun vakit gerektiren ve biraz yorucu bir işmiş, ama inanın etrafınızdan duyduğunuz övgüler herşeye değer. Özelliklede çocukların ilgisi tekrar yapmanız için yeterli...

Ben gıda boyası kullanmadım renli marshmallowlar kullandım eğer renkli marsmallow bulamazsanız beyaz kullanıp gıda boyası ile renklendirebilirsiniz.

Hamurları yoğurma işlemi bittikten sonra malesef resimlemeyi unutmuşum :(















1 yorum:

Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)

Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

Yemek Gezegeni

Lezzetlerim

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com