Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

18 Mart 2010 Perşembe

Sarımsaklı yoğurtlu pazı sarması


Malzemeler:

1 demet pazı (20-25 yaprak kadar)
Pazı yapraklarını kaynamakta olan suda 1-2 dk. bekletip alalım. Daha sonra dolmanın içini hazırlayalım.
İçi için;
sıvı yağ
2 sb. prinç
2 tane soğan
acı biber, karabiber, nane ve tuz (arzu ettiğiniz miktarda)
1 adet domates
1 kaşık domates salçası
Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra sıvı yağda kavrulur. Kavrulan soğanlara tuz, baharatlar, salça ve prinç ilave edilir ve 2-3 dk. kadar kavrulur. Üzerine 1 su bardağı su ilave edilir ve ocağın altı kısılarak prinçlerin suyu çekmesi beklenir. (Normalde dolma içlerine su katılmaz ancak pazı çok kolay pişeceğinden içi yarı pişmiş hazırlamak istedim çokta güzel oldu)
Pazı yaprakları hazırladığımız iç ile sarılır. Ben sarımsaklı yoğurtla servis edeceğim için iri dolmalar hazırladım, siz isteğinize göre küçültebilirsiniz. Sardığımız dolmalarımızı tencere yerleştirip, dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su ilave ediyoruz, bu aşamada az bi tuz ve sıvı yağ eklemeyi unumayınız.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)

Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...

Yemek Gezegeni

Lezzetlerim

İzleyiciler

Hakkımda

Fotoğrafım
Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com