Fırında kaşarlı patates, hem et yemeklerimin yanında hemde çay saatlerimde tercih ettiğim lezzetlerden bitanesi.
Malzemeler:
10 adet orta boy patates
250 gr kadar kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı:
Patatesler haşlanır. (Doğrayarak haşlarsanız daha kolay ezebilirsiniz) Borcam bir tepside Sıcakken tereyağı , kaşar peynirin 1/3 ve istenilen miktarda tuz eklenerek iyice ezilir. Bu işlemde kaşar peyniri ve teryağı iyice erimelidir. Borcam bir tepsiye yayılır. Kalan kaşar peyniri Patateslerin üzerine serilir ve üzeri iyice kızarana kadar fırında pişirilir. Kesinlikle sıcak servis ediniz.
Önemli: Bu malzemeleri tepsinizin boyuna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Bu ölçüler orta boy dikdörtgen borcama göre verilmiştir.
Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :) Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...
30 Mart 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Mutfağımdan lezzetli olmayan hiçbişey çıkamaz , mutfakta kalır öylece :)
Yaptıklarımı tadan herkese tarif yazmaktan yorulunca çareyi blog açmakta buldum :) Artık keyifle blog adresimi vericem.... Sizde bu keyfe ortak olun diye...
Yemek Gezegeni
Lezzetlerim
İzleyiciler
Blog Arşivi
Hakkımda
- Aycan Başsu
- Lütfen öneri ve isteklerinizi mail adreslerime yazınız. kayaaycan@hotmail.com aycanbassu@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder