
Malzemeler:
10 adet orta boy patates
250 gr kadar kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı:
Patatesler haşlanır. (Doğrayarak haşlarsanız daha kolay ezebilirsiniz) Borcam bir tepside Sıcakken tereyağı , kaşar peynirin 1/3 ve istenilen miktarda tuz eklenerek iyice ezilir. Bu işlemde kaşar peyniri ve teryağı iyice erimelidir. Borcam bir tepsiye yayılır. Kalan kaşar peyniri Patateslerin üzerine serilir ve üzeri iyice kızarana kadar fırında pişirilir. Kesinlikle sıcak servis ediniz.
Önemli: Bu malzemeleri tepsinizin boyuna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Bu ölçüler orta boy dikdörtgen borcama göre verilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder